De 4 pijlers van de BTC zijn de volgende :

Formation continue

Levenslang leren

Het levenslang leren speelt zich af onder de vlag van de Belgian Travel Academy, opleidingscentrum dat vanaf nu beheert zal worden door de BTC als een van zijn belangrijkste projecten. Meer dan 400 opleidingen op jaarbasis worden momenteel aangeboden in België. Partnerships met Cevora, VDAB, Forem en binnenkort Actiris maken van de BTA een onmisbaar platform. Op vandaag hebben de 6.500 bedienden en zelfstandigen uit de 'outgoing'-sector hier toegang tot. Werk je voor de sector in Vlaanderen, Brussel of Wallonië? Ben je student toerisme & travel? Jullie zijn van harte welkom. 

 

Voor meer informatie: https://www.belgian-travel-academy.be/nl/home

Digitalisation

Digitalisering - gegevens verwerking - Travel Intelligence

Wij werken momenteel een tool uit die ons zal toelaten om data te verzamelen, te analyseren en te communiceren naar onze reisprofessionals, alsook de verschillende toeristische diensten en alle belanghebbenden die nauw verbonden zijn met onze sector. Wij verzamelen en verwerken data zodat we het reisaanbod van morgen beter kunnen aanpassen aan de steeds evoluerende vraag. Zeker in de huidige tijden waarin het belangrijk is dat onze reisondernemingen zich kunnen aanpassen aan de steeds veranderende consument en proactief te werk kunnen gaan om de verwachtingen in te lossen.

 

Voor meer informatie: https://www.belgian-travel-confederation.be/fr/travel-intelligence

Labellisation

Duurzaamheid

Duurzaam beleid brandt op ieders lippen en het onderwerp is heet van de naald. Alle sectoren staan momenteel voor dezelfde uitdagingen waar klimaat, economie en het sociale aspect centraal staan. Daar moeten we dringend antwoorden op vinden en deze implementeren. De toeristiche sector staat vandaag garant voor één op tien jobs wereldwijd. Daarom belangrijk dat onze sector de nodige maatregelen treft om een duurzaam beleid te voeren en een verantwoord toerisme te promoten zodat we mensen duurzaam kunnen laten reizen, vandaag en in de toekomst. Dit zonder aan 'greenwashing' te doen en zonder het reizen an sich te belemmeren. De BTC werkt samen met haar internationaal netwerk, informeert en stelt concrete oplossingen voor. Daarnaast zijn er nog heel wat projecten die lopen en verder ontwikkeld worden.

Collecte des données

Kwaliteitslabel

Om het lange termijn succes van een bedrijf duurzaam te garanderen is het belangrijk om zijn organisatie op een professionele manier te beheren. De steeds toenemende concurrentie verplicht ondernemers ertoe om steeds een kwalitatief en competitief aanbod aan te bieden aan de reiziger en telkens opnieuw zijn meerwaarde naar voor te schuiven. Het doorlopen van het proces voor, en het finaal behalen van een kwaliteitslabel is dan ook een erkenning voor het geleverde werk. Een erkenning van de sector zelf alsook van de publieke instanties en de reiziger. De BTC biedt de mogelijkheid om een CERTA label aan te vragen vanaf 2023.

 

Voor meer informatie: https://www.belgian-travel-confederation.be/nl/certa/over-ons