Homepage

Over ons

De BTC werd aan de basis opgericht door de twee zusterverenigingen, VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus) en UPAV (Union Professionelle des Agences de Voyages). De Belgian Travel Confederation staat echter open voor alle andere beroepsorganisaties actief in de sector en heeft als ambitite deze te verenigingen. "Alleen loop je sneller, maar samen loop je verder!"

Homepage

Waar staan we voor?

De Belgian Travel Confederation focust vandaag op 4 grote projecten die kritisch zijn voor de Belgische reissector: levenslang leren, analyse en het ter beschikking stellen van informatie en duurzaamheid. Tot slot werkt de BTC aan de (her)introductie van een reeds gekend label, Het CERTA-label (CErtified Travel Agent).

Homepage

Pers

Interesse om te lezen wat er over ons wordt geschreven en gezegd? Hier vind je eveneens onze persberichten en andere nieuwigheden. Heb je vragen? Contacteer ons gerust.

Homepage

Nieuws

De Belgian Travel Confederation werd op 19 oktober 2021 tijdens een eerste groots event officiëel aangekondigd. Op 6 april 2022 verschenen de statuten. Sedert 1 september 2022 is er ook een toegewijd team aan de slag dat intensief aan de lopende projecten werkt en deze gericht opvolgt.

Homepage

Projecten & Programma's

Onze projecten zijn in lijn met de regionale, nationale en europese post-covid relance plannen: opleidingen, verzamelen en analyse van data, duurzaamheid en labelisering.

Homepage

CERTA label

Het CERTA label is een zichtbare herkenning voor reizigers en potentiële reizigers. Professionals die dit label dragen voldoen naast de wettelijke vereisten aan een heel deel extra criteria. Reizigers die beroep doen op deze reisprofessionals mogen gerust zijn dat deze laatstsen de reiziger centraal zetten en het onderste uit de kan haalt om hem of haar zijn ideale vakantie te bieden.

Wie willen we bereiken?

Tour operator

Reisorganisatoren

De reisorgansiator stelt een reis van A tot Z samen. Vervoer, verblijf, beleving, bezoeken... alles is voorzien in de vorm van een 'pakket'. De reisorganisator biedt zowel klassieke vakanties, als op maat uitgewerkte reisprogramma's aan.

Agences de voyages

Reisbureaus

Het reisbureau verkoopt reizen aan en adviseert klanten over die reis en bestemming die het best aansluit bij zijn of haar vakantiewens of -behoefte. Hij/zij legt concrete voorstellen voor, informeert de reiziger hierover en ontzorgt. Hij/zij kan een 'pakketreis' van de reisorganisator voorstellen en deze doorverkopen of zelf een vakantie op maat uitwerken, in functie van de wensen van de klant.

Voyageurs

Reizigers

Reizen is vandaag een basisbehoefte geworden. Mensen reizen om heel wat uiteenlopende redenen. Mensen willen rusten, het hoofd leegmaken, ontsnappen en ontspannen, ontdekken, beleven, andere culturen leren kennen, begrijpen en respecten, in contact komen met de lokale bevolking enzovoort. Anderen reizen voor hun werk of om familie te bezoeken. Vaak is een reis een veelvoud van al deze doelen.

De BTC en enkele cijfers

2022

Ons oprichtingsjaar

6499

Zelfstandigen en bedienden in de reissector

400

Opleidingen per jaar