BELGIAN TRAVEL CONFEDERATION

VVR en UPAV zijn samen gegroeid. Ze hebben door de jaren heen en crisis na crisis, hun samenwerking verder versterkt en verbeterd.

"Alleen ga je sneller maar samen kom je verder".

Toch?

UPAV

UPAV

UPAV, 'Union Professionnelle des Agences de Voyages', opgericht in 1937, vertegenwoordigt de Franstalige (Wallonië en Brussel) kantoren. UPAV vertegenwoordigt en verdedigt de belangen van de reisprofessionals ten opzichte van de publieke en privé sector.

VVR

VVR

VVR, de Vereniging van Vlaamse Reisbureaus VZW, opgericht in 1975, is een erkende beroepsvereniging vertegenwoordigt vandaag meer dan 550 individuele leden in Vlaanderen en Brussel. 

De VVR behartigt de belangen van zijn leden (reisprofessionals, reisagenten en reisorganisatoren) op verschillende vlakken en waakt eveneens mee over het imago van de sector.

KRACHTEN BUNDELEN

De Covid-crisis heeft de Belgische toeristische sector door elkaar geschud, zowel voor de lokale actoren als voor de reisbureaus en reisorganisatoren die Belgen naar het buitenland laten reizen. 

De BTC was dan ook de belangrijkste vertegenwoordiger van de reissector tijdens de gesprekken met de verschillende regeringen, instanties en media. Dankzij overleg met heel wat kabinetten, op regionaal, federaal en Europees niveau, en met de ondersteuning van een aantal "Captains of Industry", zijn we erin geslaagd om onze mooie sector door de crisis te loodsen. Een sector die voor de crisis 10.000 mensen in dienst had, en waar er post-covid nog 6.500 aan de slag zijn.

COMPLEMENTAIR

Terwijl de sector in België een zestal verenigingen telt, heeft de crisis de noodzaak om de krachten te bundelen versterkt. Veel kwesties zijn gezamenlijk aangepakt, en het lijkt logisch om deze alliantie vandaag te bestendigen en uit te breiden. 

Elke vereniging heeft haar eigen werking, beleid en focus en het is belangrijk deze te respecteren. De Belgian Travel Confederation wil de komende maanden andere verenigingen die actief zijn in de toeristische sector, groot of klein, verwelkomen. De BTC is dan ook verheugt door de interesse die er bij de verschillende stakeholders bestaat. 

CONTINUITEIT POST-COVID

Gedurende de voorbije maanden heeft de samenwerking op het gebied van lobby en communicatie een nieuwe wending genomen en met succes. Er worden ook verschillende projecten uitgewerkt, in lijn met de ambities van de huidige regering: permanente vorming, digitalisering, zorgen voor een sterk label voor kwalitatieve spelers, alsook het verzamelen van data voor en door de sector. Dat zijn meteen de vier belangrijkste pijlers van de Belgian Travel Confederation

De sector heeft besloten zelf het voortouw te nemen en deze post-Covid periode is een prachtige kans.

ONS TEAM

Anne-Sophie Snyers

Anne-Sophie Snyers

CEO

Contact

Sébastien Pauwels

Sebastien Pauwels

Project Manager

Contact

Lisa Rigaux

Orélie Ntakiyica

Training & Community Manager

Contact