De Belgian Travel Confederation ondersteunt het project "Coalitie Duurzame Zakenreizen"

Publié le 17/01/2023

Dinsdag 24 januari, van 15.00 tot 17.00 uur, vindt in De Munt van Brussel, in aanwezigheid van minister van Mobiliteit Georges Gilkinet, de officiële lancering plaats van de Coalitie Duurzame Zakenreizen. Ook u bent van harte welkom. 

België heeft aangegeven tegen 2050 koolstofneutraal te willen zijn. Binnen dit plan wil men tegen 2030, morgen dus, een aantal belangrijke stappen zetten om de CO2-uitstoot reeds drastisch te verminderen.

Het project "Coalitie Duurzame Zakenreizen" werd minder dan een jaar geleden opgestart. Een en ander werd geconcretiseerd tijdens verschillende werksessies waar vertegenwoordigers van verschillende kleine en grotere bedrijven, vervoersbedrijven en enkele universiteiten werden samengebracht.

Het doel van deze coalitie is bedrijven en organisaties die het milieueffect van de zakenreizen van hun werknemers willen verminderen, meer bekendheid te geven en te ondersteunen. Hiervoor werd een engagementsverklaring opgesteld als richtsnoer waarin enkele heldere richtlijnen, voorbeelden van goede praktijken en het uitwisselen hiervan werden uitgewerkt.

Ook wij werden uitgenodigd om deel te nemen aan deze werkgroepen en onze input te leveren. 

Duurzamer zakenreizen in de praktijk omzetten betekent dat iedere zakenreis grondig wordt bekeken op zowel financieel- als duurzaamheidsvlak en daarbij gekozen wordt voor de beste kosten-batenoplossing die met beide parameters rekening houdt. Onze sector speelt een cruciale rol in dit proces. 

Onze inbreng werd erg op prijs gesteld en inderdaad mee in aanmerking genomen.  

De wereld verandert, onze impact op het milieu is reëel en wij moeten daar als sector actief en op een slimme manier mee omgaan. 

Wilt u meer weten? U kunt zich voor het evenement op 24 januari inschrijven via deze link of door contact op te nemen met het volgende adres: info@bblv.be.